Usain Bolt Kini Pemain Bola Sepak - Akan Mengumumkan Kelab Disertai Esok


Usain Bolt, pemegang rekod dunia 100 meter, mengatakan dia telah bersetuju untuk menandatangani menyertai kelab bola sepak.

Bolt, 31, bersara dari atlet musim panas lalu selepas kerjaya gemilang di mana beliau telah memenangi lapan pingat emas Olimpik.

Beliau selalu bercakap mengenai keinginannya untuk bermain bola sepak apabila kerjaya beliau berakhir, dan pada hari Ahad lalu beliau tweet mengatakan "Saya telah menandatangani untuk pasukan bola sepak! akan dimaklumkan pada Selasa ini (besok) pukul 8 pagi."


IKLAN

Bolt adalah peminat sepanjang hayat Manchester United dan beliau bakal mengadakan percubaan dengan kelab Bundesliga Borussia Dortmund pada bulan depan. Dia juga dilatih dengan pasukan Afrika Selatan Mamelodi Sundowns pada bulan lepas.


"Salah satu mimpi terbesar saya ialah untuk menandatangani Manchester United, jika Dortmund mengatakan saya cukup baik, saya akan teruskan dan berlatih keras.

"Saya telah bercakap dengan Alex Ferguson dan telah meminta pendapat beliau,  dia memberitahu saya jika saya bersesuaian dan bersedia, dia akan cuba apa yang boleh dilakukannya."


Sumber: ESPN

Tiada ulasan